Vulcan CWT


Vulcan u Srbiji i Makedoniji

☎  +381 63 212 991

Vulcan Srbiji i Makedoniji

Elektronski sistem protiv kamenca


Ekološka alternativa omekšivačima vode


vulcan tehnologija

Vulcan je ekološki sistem za obradu vode koji štiti vaš sanitarni cevni sistem i uređaje od naslaga vodenog kamenca i rđe bez dodavanja hemikalija ili soli. Vulcan se razlikuje od magnetne i elektro-magnetne obrade vode: deluje na bazi patentirane impulsne tehnologije Vulcan po principu fizičkog tretmana.

Specijalni elektronski impulsi menjaju proces kristalizacije kalcijuma i time zaustavljaju taloženje vodenog kamenca na površinama.

 vulcan tehnologija
Pre i posle upotrebe Vulcana
vulcan tehnologija
Pre i posle upotrebe Vulcana
     
vulcan tehnologija
vulcan tehnologija
     

Problemi koje kamenac prouzrokuje

  • Gubitak energije usled dugog procesa zagrevanja
  • Veliki troškovi popravki i održavanja mašina i opreme
  • Gubitak vode usled smanjenih prečnika cevi
  • Veliki troškovi čišćenja i neophodnost primene agresivnih sredstava za čišćenje
  • Smanjena opšta industrijska produktivnost

to duže budete čekali da nešto preduzmete po pitanju ovih problema, to će oni više štete prouzrokovati i troškovi popravka će rasti. U nekom trenutku ćete morati da zamenite čitav sanitarni cevni sistem i da kupite novu opremu.

Naslage kamenca na unutrašnjosti cevi, na grejačima ili na skupoj mašineriji prouzrokuje mnoge probleme.

 

vulcan tehnologija


vulcan tehnologija
     
vulcan tehnologija
line
     

3 Vulcan efekta


1. Vulcan zaustavlja taloženje kamenca u cevima
i električnim kućnim uređajima

Bez Vulcan tretmana vode, čestice kamenca formiraju u vodi lepljive kristale koji potom grade čvrste naslage. Vulcanova Impuls Tehnologija modifikuje kristalizaciju kalcijuma i magnezijuma indukujući prirodni proces elektroforeze. Kristali postaju glatkiji i poprimaju oblik štapa tako da više ne mogu da se međusobno vežu. Što se više kristala u obliku štapa formira, to je pozitivniji efekat prevencije taloženja kamenca. Kamenac se sada spira u vodi kao fini prah.
  vulcan tehnologija
     
     

2. Vulcan pažljivo sanira sanitarni cevni sistem

Vulcan vodeni tretman menja balans između procesa taloženja kamenca i prirodnog procesa razgradnje. Mono-kristali tada više ne mogu da formiraju naslage te je taloženje umanjeno. Sada samo preostaje da prirodni proces razgradnje kamenca deluje na postojeće naslage, i u stanju je da se uspešno izbori sa njima. Kamenac se otklanja brže nego što se formira. Prirodni višak karbonske kiseline razgrađuje kamenac. Postepeno i pažljivo, naslage u cevima su očišćene.

vulcan tehnologija

 
vulcan tehnologija

vulcan tehnologija

vulcan tehnologija

line    
     

3. Vulcan štiti od štete nanesene širenjem rđe i perforacijom

Do oksidacije gvožđa, odnosno bakra, dolazi u svim metalnim cevima kroz kontakt sa tvrdom vodom. Ovi oksidi imaju snažan uticaj na površinu cevi i često dovode do korodiranja.

Vulcan Impuls Tehnologija indukuje efekat elektroforeze koja proizvodi zaštitni sloj metal-karbonata. U zavisnosti od materijala cevi, ovaj sloj se sastoji od bakarnog karbonata, gvozdenog karbonata ili cinkovog karbonata i formira se na svim glatkim metalnim površinama. Štiti cev od štetnih supstanci koje bi mogle dovesti do korozije.

 
vulcan tehnologija

Copyright: Christiani Wassertechnik GmbH (CWT) | Imprint